Borang Permohonan Bantuan Perumahan Penjawat Awam Seluruh Negeri

Borang Permohonan Bantuan Perumahan Penjawat Awam Seluruh Negeri. PPA1M merupakan salah satu skim rumah mampu milik bagi penjawat awam. Program ini telah dilancarkan bermula awal tahun 2013 berikutan keputusan Jemaah Menteri pada 30 Januari 2013 dan 27 Mac 2013 yang bersetuju agar dikaji inisiatif bagi membolehkan penjawat awam terutamanya yang berpendapatan rendah serta sederhana membeli rumah khususnya di kawasan bandar-bandar utama di seluruh negeri di dalam negara.

Borang Pendaftaran PPA1M Permohonan
Borang Pendaftaran PPA1M


Cara Daftar Permohonan PPA1M Perumahan Penjawat Awam

Pada 1 Oktober 2014, Unit PPA1M, JPM ditubuhkan untuk mengambil alih peranan yang dimainkan oleh UKAS, JPM. Penubuhan Unit tersebut bagi memberi perhatian khusus di dalam merancang, mengawal pelaksanaan program serta memantau projek-projek PPA1M. Dengan kewujudan Unit tersebut, peranan Agensi Pelaksana diambil alih oleh Unit PPA1M, JPM. Agensi Pelaksana lain adalah Perbadanan Putrajaya bagi Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Cara Mohon Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia

Kepada yang berminat, sila klik pada pautan dibawah untuk  memuat turun/ download :

1. Syarat kelayakan permohonan PPA1M
2. Borang pendaftaran atau permohonan PPA1M
3.Senarai projek PPA1M yang sedang dibuka untuk permohonan di seluruh negara.Sila baca tutorial untuk membolehkan anda mencapai paparan seterusnya. Harap maklum.


 Klik Sini Untuk Download

0 Response to "Borang Permohonan Bantuan Perumahan Penjawat Awam Seluruh Negeri"

Post a Comment