Cara Kesan Track iPhone Yang Hilang Kena Curi

Cara Kesan Track iPhone Yang Hilang Kena Curi Dengan Mudah. Bagaimana cara cari telefon pintar iPhone anda yang hilang samaada anda terlupa meletakkan iPhone anda dekat mana atau iphone milik anda telah dicuri oleh pencuri ? Ikuti panduan cara track Iphone dengan senang dan mudah  berikut :

Cara Cari Track iPhone Yang Hilang Kena Curi
Track iPhone Yang Hilang Kena Curi


Cara Track iPhone Yang Kena Curi Lupa Letak

1. Pakai Apps " Find My iPhone " untuk mencari iPhone yang hilang . Tidak perlu muat turun ( download ), ianya sudah disediakan oleh pihak iPhone dalam telefon pintar milik anda. Melalui Apps tersebut, anda mempunyai  tiga pilihan iaitu :

Fungsi Play Sound Last Mod Dan Erase Iphone Pada Apps Find My Ipone


Berikut merupakan sedikit penjelasan tentang funtion yang terdapat pada apps Find My iPhone :

a) Play Sound

Play Sound akan menghantar alarm dekat iPhone anda . Sesuai digunakan apabila anda terlupa dekat mana anda simpan iPhone.

b) Lost Mode

Lost Mode boleh digunakan apabila iPhone milik anda kena curi . Anda boleh kunci serta cari dekat mana kedudukan iPhone  milik anda yang telah dikebas pencuri. Selagi iPhone tersebut hidup , anda akan dapat track kedudukan semasa iPhone milik anda .

3) Erase iPhone

Erase iPhone adalah pilihan terakhir anda patut buat bila Lost Mode tidak berjaya kesan kedudukan iPhone milik anda. Bila sudah Erase iPhone,  anda sudah tidak boleh trek kedudukan iPhone tersebut lagi, si pencuri pun sudah tidak boleh guna iPhone tersebut.

Semoga perkongsian tentang langkah-langkah untuk cari iPhone anda yang hilang sebab terlupa letak dan kena curi oleh pihak yang tidak bertanggungjawab dapat memberi sedikit manfaat kepada anda. Jangan lupa kongsikan maklumat ini dengan yang lain. Terima kasih atas kerjasama. 

0 Response to " Cara Kesan Track iPhone Yang Hilang Kena Curi"

Post a Comment