Resepi Jagung Cheese Leleh Yang Mudah Dan Sedap

Resepi Jagung Cheese Leleh Yang Mudah Dan Sedap. Apa resepi dan bagaimana cara untuk membuat jagung cheese leleh yang lemak berkrim dan disukai ramai ? Ikuti perkongsian tentang resipi berikut :

Resepi Jagung Cheese Leleh Yang Lemak Berkrim
Resepi Mudah Jagung Cheese Leleh


Jagung Cheese Leleh Recipe Mudah Dan Best


  1. 6 ketul jagung
  2. 1 tin susu cair
  3. 3 sudu besar susu pekat
  4. Secawan air masak
  5. 4 sudu butter
  6. 2 keping cheese(  jika tak nak letak pun tak pe)
  7. Gula serta garam secukup rasa


Cara Buat Jangung Cheese Leleh Yang Best Dan Mudah

1. Sila rebus jgung pakai air biasa dalam tempoh masa 15 minit..
2, Keluarkn jagung dan masukkan bahan-bahan yang telah disediakan.
3. Masak dalam 10 minit.( bahan-bahan ikut sukatan sendiri )
4. Masukkan jagung semula.
5. Seimbangkan rasa manis dengan masin..

Kenapa keluarkan jagung ? Ini kerana dikhuatiri jagung akan terlebih masak dan akan menjejaskan rasa jagung tersebut. Jika anda mahu rasanya yang lebih manis, sila tambah susu pekat.

Semoga perkongsian tentang resepi mudah jagung cheese leleh diatas dapat memberi anda sedikit manfaat. Terima kasih. 

0 Response to "Resepi Jagung Cheese Leleh Yang Mudah Dan Sedap"

Post a Comment