Cara Semak Status Pemandu Teksi Dengan Mudah

Cara Semak Status Pemandu Teksi Dengan Mudah, MeterOn#MeterOn  adalah satu aplikasi mudah alih yang dilancarkan oleh Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat,SPAD, bertujuan membantu masyarakat untuk membuat semakan  dan pengesahan status pemandu teksi yang akan dinaikki sebelum memulakan perjalanan baru . Dengan hanya memasukkan nombor pendaftaran kenderaan , kita akan dapat mengetahui tentang butiran pemandu, semak rekod kesalahan memandu yang ada serta maklum balas penumpang teksi tersebut yang terdahulu. 

Panduan Semak Status Pemandu Teksi
MeterOn Teksi


Maklumat Yang Akan di Perolehi Menggunakan applikasi #MeterOn :
  1.  Pengesahan Pemandu
  2. Perjalanan Tracker
  3. Anggaran Tambang Teksi
  4. Penilaian Pemandu dan Penggunaan Meter
  5. SOS Alert
  6. Maklum Balas / Laporan

Kelebihan MeterOn SPAD

1. MeterOn boleh menggunakan Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris, mengikut aturcara telefon android atau telefon mudah alih anda.

2. MeterOn Teksi mengandungi data yang komprehensif terhadap pemandu teksi berlesen (termasuk teksi lapangan terbang dan kereta sewa ) di Semenanjung Malaysia

3. Penumpang teksi akan dapat membuat penilaian terhadap pemandu  teksi yang mereka naiki dan boleh melaporkan secara terus jika teksi tersebut masih tidak memasang meter . Tindakan segera akan diambil kepada teksi yang ingkar.

Download MeterON Percuma :

Downlad MeterOn di App Store

Klik Sini

Muat Turun Applikasi #MeterOn di Google play

Klik Sini

0 Response to "Cara Semak Status Pemandu Teksi Dengan Mudah"

Post a Comment